Posílejte si na jaře imunitu pitím čajů. Jaké druhy jsou vhodné?

0
12

Přechodné období mezi zimou a jarem bývá pro náš organismus náročné. Jednou z nejjednodušších věcí, kterou můžeme nyní pro sebe udělat, je „naordinovat“ si pití čajů.

Zlatý mok, elixír života, nápoj ke zklidnění duše. I těmito slovy se zvykne označovat čaj. Přestože čajem bychom podle správnosti měli označovat jen výluh z lístků čajovníku, v našich končinách jsme si tento pojem osvojili pro jakýkoli výluh z bylin či ovoce.

Nejvíce teplého čaje se zvykne konzumovat v zimě, na jaře bychom však v jeho pití určitě měli pokračovat. Po dlouhé zimě je organismus mimořádně náchylný k zachycení virů či bakterií a proto bychom ve stimulování imunitního systému nyní rozhodně neměli polevit.

Nemluvě o tom, že i jaro přináší ještě mnoho poměrně chladných dní. Teplý čaj s citrónem a kapkou medu nám bude iv těchto dnech skvělým společníkem.

Jaký čaj bychom měli pít na jaře?
Zelený čaj
Tento druh čaje je plný antioxidantů chránících nás před volnými radikály. Můžeme ho konzumovat čistý, neslazený s kapkou citrónu. Zelený čaj posiluje funkce srdce, mozku a má také protirakovinné a omlazující účinky. Skvělý je také čaj matcha a oolong.

Mátový čaj
Mátový čaj je známý svými antiseptickými schopnostmi a pomáhá při uvolňování ucpaného nosu při chřipce a nachlazení. Lístky máty peprné obsahují mentol a ten nám při vdechování přes horkou páru každým douškem pomáhá snáze dýchat, když je náš nos ucpaný.

Můžete si ho připravit ze sušených nebo čerstvých lístků máty a pít jej čistý nebo opět s přidáním kapky citrónu a medu. Zabalte se pod deku a dovolte mátovému čaji, aby vám uklidnil tělo i duši.

Předchozí článekVýzdoba za pár minut hotová! nebo 7 nápadů na dekorace, které vás naladí na velikonoční svátky
Další článekVybíráte posuvné dveře na terasu? Vsaďte na hliník!